torstai 9. toukokuuta 2013

Chocolate truffles and marshmallows♥

Oltii viikonloppuna Iinalla yötä ja tehtiin ihan super ihanii tryffeleitä Kannattaa kokeilla!!


Käytettiin Jamie Oliverin ohjetta, mutta sitä tuli vähän sovellettuu aika monellaki tavalla. Mutta tärkeintä on et hyvää tuli :D

Suklaatryffelit
 Ainekset:
450g tummaa suklaata
400g sokeria
8-9rkl vettä
200g kuorittuja hasselpähkinöitä
2,8 dl kuohu- tai vispikermaa
 Koristeluun:
n.150g valkosuklaata 
n.150g tummaa suklaata
   Valmistus:
 Kiehauta sokeri ja vesi liemeksi joka tummuu vähitellen. Kun sokeriliuos on kullan kellertävää lisää joukkoon pähkinät. Kaada seos varovasti öljyllä voidellulle uuni pellille. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Sulata sillävälin suklaa vesihauteessa välillä sekoittaen. Kun suklaa on sulanut lisää siihen kerma. Kun sokeripähkinäseos on jäähtynyt pilko se tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi ja lisää se suklaakermaseokseen. Kaada seos laakeaan astiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. Kun seos on jähmettynyt pyörittele siitä pieniä palloja. 

Koristelu:
 Sulata osa valkosuklaasta ja tummasta suklaasta eri kulhoissa. Levitä suklaita tryffelien päälle. Voit raastaa päälle toista suklaata, laittaa nomparelleja tai roiskia sulaa suklaata haarukan avulla. Käytä koristelussa mielikuvitusta ja kokeile erilaisia juttuja, niin tryffeleistä tulee nättejä ja persoonallisia! Tryffelit on myös ihana lahja kun ne pakkaa johonkin nättiin rasiaan.
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sitten tiistaina mentiin Nonalle, Milliksen kaa ja vietiin noita tryffeleitä ja grillattiin vaahtokarkkeja





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti